Loading...

Algemene Dienst Jeugdtoerisme

ADJ (Algemene Dienst Jeugdtoerisme) is de vzw die in opdracht van de Vlaamse Overheid de verblijfsdomeinen de Hoge Rielen (Kasterlee), Destelheide & Hanenbos (Dworp) beheert. Dagelijks zorgen ze in hun groene oases voor een unieke verblijfservaring voor diverse jeugdgroepen en organisaties.

De uitdaging

Aan de vooravond van de opmaak van een nieuw beleidsplan stond ADJ voor een belangrijke opdracht: scherpstellen waar ze staan als organisatie, waar ze naartoe willen, en hoe ze (voortdurende) vernieuwing in hun werking kunnen uitrollen zonder hun kern uit het oog te verliezen. En dit wilden ze vooral realiseren op een manier waarop de ganse organisatie betrokken is.

Het werk & de resultaten

Samen met alle coördinatoren en de leden van de raad van bestuur en algemene vergadering werd er een strategische denkdag georganiseerd. Tijdens deze warme ontmoeting creëerden we ruimte en veiligheid om oude dingen los te laten en om de sterkte van de organisatie te verankeren voor de komende jaren. Samen werd er ook gedroomd over een toekomst zoals die er voor ADJ en de diverse verblijfsdomeinen zou kunnen uitzien.

Wat ontstond was een wondermooie toekomstvisie voor de organisatie, gebouwd op een ongelooflijk krachtige energie, samenhorigheid en vertrouwen onder alle medewerkers en bestuursleden. Iedereen voelde het potentieel en de enorme drive om samen vooruit te gaan richting de vlag die gezamenlijk was uitgezet voor de toekomst.

De toekomst

De verdere collectieve uitdaging bestaat erin om vanuit de gedeelde toekomstvisie heldere strategische en operationele doelstellingen te formuleren, die vervolgens zullen opgenomen worden in een strategisch plan dat als basis dient om de geformuleerde strategie samen met alle medewerkers uit te voeren. Op deze manier zal ADJ ook de komende jaren nog heel wat jongeren weten te inspireren en ze een unieke belevenis kunnen schenken op de domeinen van de Hoge Rielen, Destelheide & Hanenbos.

Waar loop jij momenteel op vast?

We sparren graag met jullie over jullie voornaamste uitdaging en hoe het aanwezige potentieel sterker in te zetten in jouw organisatie.

Contacteer ons vrijblijvend