Loading...

Dilien

Dilien is een mooi metaalverwerkend bedrijf uit Limburg. Ze maken staalconstructies en buitenschrijnwerk in aluminium en staal voor industrie, overheid en particulieren. Dilien is een rasecht familiebedrijf, waar de mensen centraal staan.

De uitdaging

Momenteel is de overdracht van de tweede naar derde generatie volop aan de gang. Jozef Dilien heeft het bedrijf 70 jaar geleden opgericht, waarna zijn zoon Pierre en zijn echtgenote het bedrijf overnamen in 1973. Momenteel geven zij de fakkel door aan hun 3 dochters. Els Dilien heeft de verantwoordelijkheid op haar genomen om een gepast personeelsbeleid uit te stippelen voor het sterk groeiend bedrijf, maar kon hierin ondersteuning gebruiken richting verdere professionalisering.

Het werk & de resultaten

Els Dilien had als HR manager reeds de aanzet gegeven om met al haar medewerkers ronde tafelgesprekken te houden. Maar ze miste handvaten om deze gesprekken te organiseren. Samen met een STRAIO-begeleider zijn we de verkennende gesprekken met de medewerkers opgestart met als doel de rode draden van het Dilien HR beleid vorm te geven. Deze gesprekken gaven ons ook input om gerichter te gaan kijken naar de verantwoordelijkheden van de directie en de nieuwe toekomstige leiding van het bedrijf.

Gaandeweg zijn de uitdagingen duidelijk en helder geworden voor heel de directie en hebben we een mooi stappenplan ontwikkeld voor zowel het HR beleid, de directie en de toekomstige leiding van het bedrijf.

Volgens Dilien is de sleutel van STRAIO het enthousiasme en de overgave om samen met mensen bijzondere dingen te realiseren. Vanuit STRAIO leerden we hen om te luisteren en opnieuw na te denken over personeel en de organisatie. Betrokkenheid met de mensen, aanvoelen wat er leefde op de werkvloer, liefdevolle confrontatie, en van daaruit de stapstenen leggen naar een mooie toekomst.

De toekomst

Momenteel zijn we op 4 niveaus in de organisatie aan de slag: de toekomstige leiders, de directie, het personeelsbeleid en de strategische positionering van Dilien. We werken volgens een stappenplan dat we samen hebben in kaart gebracht om onze opgestelde doelstelllingen te behalen.

Waar loop jij momenteel op vast?

We sparren graag met jullie over jullie voornaamste uitdaging en hoe het aanwezige potentieel sterker in te zetten in jouw organisatie.

Contacteer ons vrijblijvend