Het eindejaar is typisch een periode waarin we onze liefde of waardering voor ons gezin, familie, vrienden of klanten uitdrukken met een warm samenzijn en met mooie geschenken. Maar hoe mooi deze gebaren ook zijn, het mooiste cadeau dat je kan geven is het duurzaam investeren in jouw zelfontwikkeling. Niet alleen jijzelf, maar ook iedereen die jou dagelijks omringt zal daarvan de mooiste vruchten kunnen plukken in 2022 en nog lang nadien.

Daarom delen we met jullie graag onze top 3 van gevolgde opleidingen die ons de afgelopen jaren het meeste bijbrachten in onze persoonlijke groei en ontwikkeling, en die we stuk voor stuk life-changing durven te noemen. Ze hielden ons een spiegel voor over wie we écht zijn en wat ons werk is in de maatschappij, met als doel de beste versie van onszelf naar boven te halen. Het is bijzonder boeiend om dit dagelijks mee te nemen in ons werk aan de KU Leuven, AMS, STRAIO, Familymind en ConTribUte.

Investeer in jouw zelfontwikkeling met onze top 3 gevolgde opleidingen

1. Intuïtieve ontwikkeling

Met stip op nr. 1 staat de opleiding Intuïtieve Ontwikkeling die al vele jaren prachtig wordt georganiseerd vanuit Timotheus. De voornaamste drijfveer om in dit traject te stappen was de vaststelling dat een mens kan vastlopen door hoofdzakelijk te handelen vanuit de ratio. Het was een verademing om op basis van intensieve oefening onze intuïtie te kunnen ontwikkelen en als voornaamste of aanvullende kracht te kunnen inzetten in ons ‘zijn’ en ons handelen. Uiteraard kom je in dit traject heel wat persoonlijke obstakels tegen, maar de kracht en energie die hieruit geleidelijk aan ontstaan zijn onbeschrijflijk. Het voelt als een elektromotor die je opeens kan aanspreken in jouw hybride wagen die tot op heden enkel op de benzinemotor heeft rondgereden. En het potentieel dat daarbij vrijkomt is ongezien. Meer info kan je terugvinden op www.timotheus.org

Investeer in jouw zelfontwikkeling met onze top 3 gevolgde opleidingen

2. Art of Facilitation

Deze opleiding is erop gericht om als volleerde facilitator in organisaties aan de slag te kunnen gaan om échte verandering te brengen. De focus ligt op 2 aspecten ‘being’ en ‘doing’. Je kan als facilitator immers pas zuiver een opdracht aangaan indien je je bewust bent van jouw eigen gedrag. Leren ontdekken welke stukken eerder van jezelf zijn en welke van jouw gesprekspartner, is enorm leerrijk. Er gaat ook heel wat aandacht naar groepsdynamica waarin je meer zicht krijgt op jouw positionering en die van anderen binnen een groep/team en hoe deze de communicatie beïnvloedt. Het voelt keer op keer als een openbaring aan indien je een ganse groep/team écht in beweging kunt krijgen op basis van de juiste interventies en door aandacht te schenken aan zowel het zichtbare als het onzichtbare. Meer info kan je terugvinden op: www.quinx.org en www.takingwing.net.

Investeer in jouw zelfontwikkeling met onze top 3 gevolgde opleidingen

3. u.Lab: Leading from the emerging future

Dit unieke traject werd enkele jaren geleden ontwikkeld aan het prestigieuze Amerikaanse Massachusetts Institute of Technology (MIT). Het vertrekt van het ijsbergmodel waarbij de huidige maatschappij voornamelijk oog heeft voor het zichtbare en de pijnlijke symptomen die in steeds meer organisaties en samenlevingen opduiken. Onwetendheid, angst en haat nemen hierbij de bovenhand waardoor steeds meer systemen zich in de vernieling rijden. Volgens de grondleggers kan er pas echt aan creatie worden gedaan indien er sterker wordt ingezet op het ontwikkelen van ieders bewustzijn en het connecteren van ratio, emotie en wilskracht. Ook de evolutie van ego-systeemdenken naar eco-systeemdenken krijgt in hun model veel aandacht. Wat ontstaat is een aha-erlebnis alsof je voor de eerste keer vanuit de ruimte van op afstand kijkt naar de aarde. Deelname aan dit traject geeft je alleszins de drive en handvaten om de systemen die onze samenleving vormgeven diepgaand te veranderen. Meer info kan je terugvinden op: www.edx.org


Wij wensen jou en jullie organisatie het allerbeste toe voor ‘2022 and beyond’!